GOOD CHEES 2020r.
Konkurs Good Chees to konkurs dedykowany producentom, którzy oferują swoje sery na polskim rynku. Ocena ekspercka serów w tym roku odbyła się w Warszawie w Restauracji MoonoSfera w dniu 20 sierpnia. Sery oceniane są przez szefów kuchni pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników w Warszawie. Przy ocenie brane pod uwagę sa walory smakowe oraz ogólne wrażenie zgłoszonego sera w danej kategorii. Ogłoszenie wyników oraz wręczenie medali odbyło się podczas uroczystej Gali Polskiego Kongresu Serowarskiego w dniu 21 wrzesnia 2020r. w Lublinie.
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska WART-MILK w Sieradzu otrzymała 3 medale:
- srebrny medal za Twaróg tłusty Klinka MU! w kategorii: SER TWAROGOWY ŚWIEŻY
-brązowy medale zaTwaróg sernikowy 4% MU! w kategorii: SER DO WYPIEKÓW
oraz brązowy medal za udział w konkursie ,,Smakuje dzieciom” w kategorii MAŁE CO NIECO za Serek homogenizowany MU! waniliowy.