Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies, uzyskać dodatkowe informacje o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych oraz przysługujących Państwu prawach w naszej Polityce Prywatności  (WIĘCEJ INFORMACJI)

Akceptuj

Szukasz pracy?

Kliknij tutaj i zobacz nasze oferty.

  1. MUUsowo poznaj naszą historię!

    MUUsisz wiedzieć, że to właśnie w tym roku zaczęła się nasza przygoda z mlekiem! Spółdzielnia mleczarska powstała w Woźnikach i przyjęła nazwę „Wośniczanka”. Chwilę później postanowiliśmy przenieść się do Sieradza i połączyć z prywatną mleczarnią Władysława Byczewskiego.

  2. Czy wiesz że...

    w 1949 roku przeciętna dzienna dostawa mleka wynosiła 5238 litrów. Spółdzielnia Mleczarska w Sieradzu była w stanie wyprodukować aż 50 000 litrów mleka na dobę!

    MUUsowo poznaj naszą historię!

    W trakcie okupacji byliśmy kontrolowani przez hitlerowców i pod wpływem modernizacji MUUsieliśmy przyjąć nową nazwę Molkerei – Betriebsgesselschaft G.m.b.H Posen, Molkerei Schieratz. Po zakończeniu wojny postanowiliśmy wrócić do korzeni i poczuliśmy, że MUUsowo musimy wrócić do naszej poprzedniej nazwy: Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Sieradzu. Otworzyliśmy również nowe zlewnie mleka, które pokrywały cały powiat sieradzki.

  3. MUUsowo poznaj naszą historię!

    Czasy się zmieniały, a nasza spółdzielnia wraz z nimi. Z Okręgowej urośliśmy do rangi Wojewódzkiej Spółdzielni Mleczarskiej i otworzyliśmy nową linię produkcyjną, przeznaczoną do ciągłej produkcji masła.

  4. MUUsowo poznaj naszą historię!

    Światło dzienne ujrzały pierwsze produkty UHT z nowej marki własnej „MU!” – wysokiej jakości mleko UHT, mleko kozie UHT, śmietanka UHT, mleko zagęszczone UHT oraz kawa mrożona Ice Coffee. Postawiliśmy również na bogatą ofertę produktów pod marką „Paczka od krowy”, przeznaczonych nie tylko na rynek lokalny, lecz na cały kraj i eksport (mleko spożywcze, śmietana, kefir, maślanka, masło i twarogi).

  5. MUUsowo poznaj naszą historię!

    To rok naszych 90. urodzin! Z tej okazji Starosta sieradzki wręczył nam medal „Zasłużonych dla Ziemi Sieradzkiej”.

    Naszą najnowszą inwestycją jest nowoczesny magazyn wyrobów gotowych UHT. W szybkim tempie możemy tam umieszczać bardzo dużą ilość towaru na regałach!

  6. MUUsowo poznaj naszą historię!

    W kwietniu wprowadziliśmy nowe wygodne opakowania z nakrętką i zmieniliśmy szatę graficzną naszych produktów. Chcemy, aby nikt nie miał wątpliwości, że najlepsze mleko pochodzi z regionu sieradzkiego! Nieustannie usprawniamy procesy produkcyjne, aby dostarczyć najwyższej jakości produkty mleczne, które codziennie trafiają na stoły tysięcy klientów.

  7. Nasza Jakość!

    Najwyższą jakość produktów uzyskaliśmy nie tylko dzięki nowoczesnemu parkowi maszynowemu, ale przede wszystkim dzięki wykwalifikowanym pracownikom i zaufanym dostawcom.
    O rozwoju naszej firmy decydują nasi klienci i wymagania, jakie nam stawiają. Dlatego spełniamy je zarówno w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności na podstawie analizy HACCP i wymagań standardu IFS (International Food Standard). Potwierdzeniem tych działań są certyfikaty wydane przez międzynarodową jednostkę certyfikującą – Lloyd’s Register.

  8. Wiesław


    Dostarczam mleko prosto od gospodarzy cysternami. Współpracuję z OSM WART-MILK już od wielu lat. Przed rozładunkiem pani Marta z laboratorium pobiera próbkę mojego produktu i bada go pod względem jakości. Surowiec z mojego transportu nigdy nie został odrzucony!

    Wiesław

    Tomasz

    Nadzoruję bardzo ważne procesy w miejscu zwanym „aparatownia”. Ściśle współpracuję z Laboratorium Fizyko-Chemicznym, aby dopilnować cykli wirowania, normalizacji, homogenizacji i pasteryzacji.

    Oczywiście, że robią to nowoczesne maszyny, ale moja wiedza i doświadczenie są tutaj niezbędne.

    Tomasz

    Marta

    Moja praca odbywa się na wielu etapach produkcji. Na samym początku, przed rozładunkiem, pobieram próbę laboratoryjną przywiezionego mleka i w Laboratorium Oceny Surowca [LOS] dokonuję jego wstępnej oceny. Po określeniu przydatności do dalszego przerobu i sprawdzeniu wszystkich parametrów jakościowych (fizyko-chemicznych i mikrobiologicznych),daję akcept do skierowania mleczka do odpowiednich tanków magazynowych.

    Badam też produkty opakowane – taka wyrywkowa kontrola różnych partii daje mi pewność, że to, co znajdzie się na półkach sklepowych, będzie najwyższej jakości.

    Dlaczego muszę mieć tę pewność? Bo moje dzieci jedzą co rano płatki z mlekiem, a ja nie wyobrażam sobie dnia bez kawki ze śmietanką :-)

    Marta

    Aneta

    Uważam, że nasza linia produkcyjna jest jedną z najbardziej nowoczesnych w Polsce. W bardzo krótkim czasie jesteśmy w stanie umieścić w kartonach, a potem zapakować w opakowania zbiorcze naprawdę dużą grupę produktów! W tym również pomagają ultranowoczesne maszyny.

    Co jest najważniejsze w mojej pracy? Szybkość działania, dokładność i umiejętność opanowania nieprzewidzianych sytuacji.

    Aneta

    Danka

    To dzięki mnie kręci się ten cały biznes! MUUszę Wam wyznać, że każdego dnia ze swojego zielonego pastwiska oglądam ciężarówki, które wiozą mleko MU!.

    MUUszę przyznać, że czuję się spełniona i szczęśliwa. Gospodarz wypuszcza nas rano na wypas – jemy świeżą trawę i zioła, odpoczywamy nad rzeką, a pod wieczór jesteśmy zabierane do przepastnej stodoły.

    Cieszę się, że krowy z OSM WART-MILK pochodzą z takich miejsc.
    To szczęście wyczujecie w moim mleku! MUa, MUa :-*

    Krowa Danka
  9. Nasze nagrody

    Rok 2008

    - Statuetka za najwyższą jakość dla Śmietanki UHT MU! 36% tł. przyznana podczas XVII Targów Mleczarskich MLEKO EXPO 2008.

    - Statuetka za wyróżniającą jakość dla Mleka koziego ME! przyznana podczas XVII Targów Mleczarskich MLEKO EXPO 2008.

    - III miejsce w kategorii produkty kozie dla mleka koziego ME! w konkursie LIDER FORUM 2008 organizowanym przez Wydawcę magazynu Forum Mleczarskie Handel.

    Rok 2009

    Nagroda

    Orzeł Agrobiznesu 2009

    Rok 2016

    Kulinarny Konkurs Sera Good Cheese 2016 brązowy medal za serek kanapkowy ze szczypiorkiem oraz brązowy medal za twaróg sernikowy.

    Osełka sieradzka MU! masło ekstra została nagrodzona przez Lożę Ekspertów programu Doceń polskie. Nasz produkt zdobył prestiżowy certyfikat i tytuł TOP PRODUKT podczas XXII audytu żywności.

    Rok 2016

    Jurorzy XXV Krajowej Oceny Serów i Twarogów podczas Euroforum Polskiego Mleczarstwa przyznali złoty medal za zajęcie I miejsca w kategorii: TWAROGI PRODUKOWANE METODĄ TRADYCYJNĄ dla produktu: Ser Twarogowy Tłusty KLINKA MU!

    Rok 2018

    Zdobyta nagroda: Puchar Wojewody Łódzkiego Zbigniewa Rau za wysoką jakość mleka UHT serii ,,MU” - Konkurs Wyrobów Mleczarskich Bratoszewice 2018.

    Rok 2018

    Good Cheese to kulinarny konkurs sera, w którym zakodowane próbki sera poddane są ocenie profesjonalistów: szefów kuchni znanych stołecznych restauracji. 11 września 2018 podczas Kongresu Serowarskiego w Łochowie nastąpiło ogłoszenie wyników konkursu. W kategorii ,,Ser do wypieków’’ otrzymaliśmy brązowy medal za SER TWAROGOWY 15%.